Πώς να κερδίσετε με το blogging το 2023? 12 τρόποι

Το blogging είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλού κόστους, γι’ αυτό και πολλά άτομα επιλέγουν να κερδίζουν χρήματα μέσω του blogging. Είτε θέλετε να κάνετε blog ως δευτερεύουσα συναυλία είτε να επενδύσετε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, ένα είναι σίγουρο: έχετε τη δυνατότητα να κερδίζετε χιλιάδες δολάρια το μήνα! Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε 15 πρακτικούς τρόπους για να ξεκινήσετε να κερδίζετε χρήματα από το blogging.

12 τρόποι για να κερδίσετε χρήματα Blogging

 1. Εγγραφείτε σε προγράμματα μάρκετινγκ θυγατρικών
 2. Δημιουργήστε μια λίστα email
 3. Γράψτε κριτικές προϊόντων με χορηγία
 4. Δημιουργία και πώληση ψηφιακών προϊόντων
 5. Πουλήστε φυσικά προϊόντα
 6. Αξιοποιήστε τον διαφημιστικό χώρο
 7. Απευθυνθείτε σε εταιρείες για πληρωμένες αναρτήσεις επισκεπτών
 8. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες
 9. Μιλήστε σε συνέδρια/εκδηλώσεις
 10. Ξεκινήστε τα δικά σας δωρεάν μαθήματα
 11. Ενθαρρύνετε τις δωρεές
 12. Καταγράψτε τα δικά σας podcast

Εγγραφείτε σε προγράμματα συνεργατών μάρκετινγκ

Η γνώμη σας είναι σημαντική για όσους σας ακολουθούν ως blogger. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση επιρροής σας για να προωθήσετε φυσικά και ψηφιακά προϊόντα ή υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε ή υποστηρίζετε. Αυτό διαφέρει από τη χορηγία των αντίστοιχων επιχειρήσεων, καθώς λαμβάνετε προμήθεια μόνο για επιτυχημένες πωλήσεις.

Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Amazon Associates εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα που προτιμάτε από εκατομμύρια “έμπιστους ηγέτες ηλεκτρονικού εμπορίου” μέσω ενός συνδέσμου συνεργατών.

Δημιουργία λίστας email

Για να κερδίζετε όλο και περισσότερα, πρέπει να έχετε αφοσιωμένο αναγνωστικό κοινό που σέβεται τις προτάσεις σας.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να το πετύχετε αυτό είναι να αναπτύξετε μια λίστα email για το ιστολόγιό σας. Όταν ένας χρήστης εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο του ιστολογίου σας, σας χορηγεί ρητά την άδεια να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email. Και οι επιτυχημένοι μπλόγκερ κατανοούν τη σημασία της πρόσβασης στα εισερχόμενα των συνδρομητών τους.

Γράψτε Κριτικές Διαφημιζόμενων Προϊόντων

Είναι σημαντικό για τις επωνυμίες να παρέχουν κοινωνική τεκμηρίωση ότι τα προϊόντα/υπηρεσίες τους είναι αξιόλογες επενδύσεις. Οι επωνυμίες μπορούν να το επιτύχουν αυτό χορηγώντας bloggers για να γράψουν αξιολογήσεις προϊόντων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με επωνυμίες που θαυμάζετε για να διαπιστώσετε εάν ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν μια κριτική προϊόντος στο ιστολόγιό σας. Εάν είστε κάτοχος ή χρησιμοποιείτε το προϊόν, η εργασία σας είναι πολύ πιο απλή γιατί χρειάζεται μόνο να εκφράσετε τη γνώμη σας για ένα προϊόν που ήδη γνωρίζετε.

Δημιουργία και πώληση ψηφιακών προϊόντων

Παράλληλα με το ιστολόγιό σας, τα ψηφιακά προϊόντα είναι μια επεκτάσιμη μέθοδος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Σε αντίθεση με τα φυσικά προϊόντα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κόστος κατασκευής, τα έξοδα αποστολής, τις επιστροφές κ.λπ.

Το πλεονέκτημα των ψηφιακών προϊόντων είναι ότι χρειάζεται να παραχθούν μόνο μία φορά, αλλά μπορούν να πωληθούν επ’ αόριστον.

Πώληση Φυσικών Προϊόντων

Καθώς το αναγνωστικό κοινό του ιστολογίου σας αυξάνεται, όσο περισσότερη αξία παρέχετε, τόσο πιο γρήγορα οι αναγνώστες σας θα μετατραπούν σε αφοσιωμένους ακόλουθους. Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό για να δημιουργήσετε πρόσθετα έσοδα για το ιστολόγιό σας επιτρέποντας στους επισκέπτες να αγοράσουν φυσικά προϊόντα.

 • μπλουζάκια
 • κούπες
 • αφίσες
 • αυτοκόλλητα
 • ΘΗΚΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Αξιοποιήστε τον διαφημιστικό χώρο

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας μέσω διαφημιστικών τοποθετήσεων, δηλαδή ενοικιάζοντας χώρο σε εταιρείες έναντι αμοιβής.

Υπάρχουν ουσιαστικά δύο μέθοδοι για να τοποθετήσετε διαφημίσεις σε έναν ιστότοπο:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφημιστικά δίκτυα όπως το Mediavine, το Google AdSense και το AdThrive για να διεκδικήσετε χώρο στο ιστολόγιό σας και να χρεώσετε τους διαφημιστές. Πληρώνεστε ουσιαστικά για την προβολή διαφημίσεων, χωρίς όμως να χρειάζεται να επικοινωνείτε με μεμονωμένες εταιρείες.
Άμεση διαπραγμάτευση με εταιρείες: Σε αντίθεση με τα δίκτυα διαφημίσεων, θα πρέπει να αναζητήσετε με μη αυτόματο τρόπο εταιρείες και να καθορίσετε εάν ενδιαφέρονται. Αυτό μπορεί να είναι πιο χρονοβόρο από τη μόχλευση ενός δικτύου διαφημίσεων, αλλά εάν έχετε ισχυρές διαπραγματευτικές δεξιότητες, μπορεί να πετύχετε μια καλύτερη συμφωνία.

Απευθυνθείτε σε εταιρείες για πληρωμένες αναρτήσεις επισκεπτών

Χρησιμοποιήστε το blog σας ως χαρτοφυλάκιο για να προωθήσετε και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. Ανεξάρτητα από την υπερδύναμή σας, είτε πρόκειται για γραφή, φωτογραφία, αφήγηση ή μουσική, μπορείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας επικοινωνώντας με άλλες επιχειρήσεις.

Επικοινωνήστε με εκδοτικούς οίκους ή ιστολόγια και προσφέρετε τις υπηρεσίες συγγραφής ή επιμέλειάς σας έναντι αμοιβής.

Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες

Οι άνθρωποι συνδέουν την ταυτότητά σας με τα θέματα για τα οποία γράφετε και σας βλέπουν ως αυθεντία στον τομέα, εάν το ιστολόγιό σας είναι επιτυχημένο.

Συνεπώς, είναι φυσικό να αξιοποιήσετε το διευρυνόμενο κοινό και την οργανική επισκεψιμότητα για να προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ακριβώς, αυτό κάνει η The Nerdy Me με το blog της:

Μιλήστε σε Συνέδρια/Εκδηλώσεις

Το ιστολόγιό σας είναι απόδειξη της επιμέλειας και της εξειδίκευσής σας σε έναν συγκεκριμένο τομέα ή θέμα. Αποδεικνύει επίσης τη δέσμευσή σας, τη συνέπεια, τις οργανωτικές και αναφορές σας και τον ενθουσιασμό σας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάθε διοργανωτής εκδηλώσεων θα επιθυμούσε από τους προσκεκλημένους παρουσιαστές του.

Έτσι, ό,τι κάνετε στο ιστολόγιό σας έχει τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων μέσω εκδηλώσεων.

Ξεκινήστε τα δικά σας Δωρεάν Μαθήματα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα δώρο, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτυακού σας μαθήματος! Επιπλέον, με τη διαθεσιμότητα των πλατφορμών LMS, η εκμάθηση πώς να αναπτύξετε ένα διαδικτυακό μάθημα είναι παιχνιδάκι.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία μοντέλων για να δημιουργήσετε έσοδα από την πορεία σας.

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να προσφέρετε έναν συνδυασμό δωρεάν και επί πληρωμή μαθημάτων, χρησιμοποιώντας τις δωρεάν συνεδρίες για να προσελκύσετε φοιτητές στα επί πληρωμή μαθήματά σας.

Ενθαρρύνετε τις δωρεές

Η απλούστερη μέθοδος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο μέσω του blogging είναι να ζητήσετε δωρεές από αναγνώστες. Ειδικά αν έχετε δημοσιεύσει δωρεάν περιεχόμενο που καταδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς σας και αν οι χρήστες βασίζονται τακτικά στην εργασία σας, θα είναι περισσότερο από πρόθυμοι να το υποστηρίξουν.

Επιπλέον, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας καμπάνια Go Fund Me ή Kickstarter εάν απευθύνεστε σε μεγαλύτερο κοινό.

Καταγράψτε τα δικά σας podcast

Τα podcast προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στις μορφές διαδικτυακών μαθημάτων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως συμπληρωματικό πόρο εσόδων για το ιστολόγιό σας. Αν και το βίντεο μπορεί να φαίνεται πιο αποτελεσματικό, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα εξαιρετικό κανάλι για την προώθηση επιχειρήσεων B2B.

Τα podcast είναι συνήθως πιο απλά στη δημιουργία από τα βίντεο. Είναι το βασικό ισοδύναμο των μαθημάτων βίντεο. Παρά την ανάγκη για δαπανηρό εξοπλισμό, όπως ένα μικρόφωνο υψηλής τεχνολογίας και ένα εργαλείο επεξεργασίας, εξακολουθεί να είναι πιο οικονομικό από την παραγωγή βίντεο.

Check Also

Εξόρυξη κρυπτογράφησης για κέρδος-Κερδίστε χρήματα χωρίς επενδύσεις

Εξόρυξη κρυπτογράφησης για κέρδος-Κερδίστε χρήματα χωρίς επενδύσεις

Εισαγωγή εξόρυξης κρυπτογράφησης για κέρδος: Το κρυπτονομίσματα έχει κατακλύσει τον κόσμο, προσφέροντας καινοτόμους τρόπους για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *